joi, 16 iunie 2011

Discuri de frana ceramice

Discurile de frana ceramice sunt folosite in anumite masini de mare performanta precum si la camioane.

Primele discuri de frana ceramice moderne au fost realizate de inginerii britanici care lucrau in domeniul trenurilor de tansport, la dezvoltarea TGV-ului, in 1988. Scopul crearii discurilor de frana ceramice a fost reducerea greutatii, a numarului de frane pe axa, precum si asigurarea unei stabilitati superioare la franarea de la viteze mari si la temperaturi ridicate. Rezultatul a constat in discuri de frana din fibra ceramica ramforsata care, in ziua de azi, se foloseste in diferite aplicatii din lumea auto, aviatie si trenuri.

discuri de frana ceramice


Intrucat discurile de frana ceramice au pret destul de ridicat ele se pot intalni, in general, in sistemele de franare ale masinilor exotice precum si in cazul aplicatiilor industriale, unde costul marit nu e neaparat un impediment, ci mai de graba se pune accent sporit pe o greutate redusa si un comportament superior la temperaturi inalte precum si pe o mentenanta foarte rara.

discuri de frana ceramice


Discurile de frana ceramice rezista la temperaturi unde otelul normal s-ar indoi.

Porrche Composite Ceramic Brakes (PCCB) sunt discuri de frana realizate din fibra de carbon siliconizata, cu o rezistenta foarte mare la temperaturi inalte, o reducere a greutatii cu 50% comparativ cu discurile de frana din otel, care emit o cantitate redusa de praf, cu un interval de service extins si cu o rezistenta mare la coroziune.

discuri de frana ceramice


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu