joi, 16 iunie 2011

Discuri de frana racing

In domeniul racing se folosesc alte tipuri de materiale la fabricarea unui set de discuri de frana. Intalnim carbon ramforsat din care se fabrica atat placute de frana cat si discuri de frana. Acest material s-a folosit pentru prima data in industria aeronautica, fiind apoi adoptat si in Formula 1. Discurile de frana precum si placutele de frana din carbon sunt folosite in cele mai aprige competitii auto din lume, oferind o reducere a greutatii subansamblului de franare precum si bune proprietati de frictiune si rezistenta sporita la temperaturi inalte, comparativ cu solutiile din fier turnat.

discuri de frana carbon


Aceste discuri de frana realizate din carbon ramforsat s-au integrat si in unele sisteme de franare ale masinilor de strada (ex: Venturi). Problema cea mai mare este ca aceste tipuri de discuri de frana au o rezistenta foarte mare la temperatura si, implicit, ele se incalzesc foarte greu. Incalzindu-se foarte greu, performantele lor in aplicatii de strada, care nu le solicitata atat de mult, sunt destul de slabe.

Pe timp de noapte se poate vedea foarte bine caldura extrema generata de aceste discuri de frana, atunci cand competitia are loc pe un circuit mic: ele devin rosii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu