luni, 27 iunie 2011

Discuri de frana zgariate, crapate, ruginite

Zgarierea discurilor de frana apare in momentul in care se circula in continuare cu un set de placute de frana care a trecut de limita maxima de folosire. Aceasta limita apare atunci cand pe placuta nu mai e material de frictiune, iar discurile de frana intra in contact direct cu partea de metal a placutei. Daca zgarierea discurilor de frana nu este atat de adanca, acestea din urma pot fi rectificate.

discuri de frana


Pentru a preveni zgarierea unui set de discuri de frana, starea placutelor trebuie verificata periodic. Cel mai recomandat este ca aceasta operatie sa se faca atunci cand se schimba anvelopele de iarna cu cel de vara si invers.

Discurile de frana se pot sparge. Insa acest fenomen poate aparea doar la discurile de frana gaurite, atunci cand mici crapaturi apar la gaurile aflate pe marginea discului. Ele se datoreaza suprasolicitarii franelor. Nici o reparatie nu e posibila. Astfel de discuri de frana trebuie inlocuite iediat intrucat efectele circularii cu ele intr-o astfel de stare pot fi catastrofice !

discuri de frana


Un alt defect al discurilor de frana este rugina. in cantitati mici, aceasta este un lucru normal pe suprafata discurilor de frana, mai ales la automobilele care au stationat o perioada mai lunga de timp. Acest strat de rugina se duce de pe suprafata discurilor de frana inca de la prima franare. Insa cand foarte multa rugina se aduna mai ales pe canalele de ventilatie ale discurilor, acestea trebuiesc inlocuite.

discuri de frana


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu